Foto: Toms Grīnbergs, LU Komunikācijas departaments

Kurzemes novadu pašvaldības – Kuldīgas, Saldus, Talsu, Tukuma – un Ventspils valstspilsēta, rūpējoties par jomām, kur nepieciešami jauni speciālisti, sniedz atbalsta stipendijas studējošajiem. Lai varētu studēt ar pilnu atdevi, aicinām studentus iepazīties plašāk ar piedāvātajām atbalsta iespējām.

Kuldīgas novada pašvaldības stipendija

Kuldīgas novada pašvaldības stipendija tiek piešķirta ar mērķi veicināt augsti kvalificētu speciālistu piesaisti pašvaldībā, lai ilgtermiņā nodrošinātu likumā noteikto pašvaldības autonomo funkciju īstenošanu un Kuldīgas novada attīstību.

Pretendents ir tiesīgs pretendēt uz stipendiju, ja viņš atbilst vienam no šādiem kritērijiem:  pretendents ir pilna vai nepilna laika augstākās akadēmiskās izglītības vai pilna vai nepilna laika 2. līmeņa profesionālās augstākās izglītības studiju programmu pēdējā kursa students, vai arī pretendents ir rezidents medicīnā.

Kuldīgas novadā atbalstāmās specialitātes ir izglītības un veselības aprūpes jomas speciālisti.

Pilna vai nepilna laika studentiem mēnesī tiek piešķirta stipendija 50% apmērā no valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas, savukārt rezidentūrā studējošajiem – 100% apmērā no valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas. Stipendija pretendentam tiek piešķirta uz atlikušo studiju laiku.

Pieteikšanās uz iespēju saņemt stipendiju tiek izsludināta ar atsevišķu domes lēmumu, ņemot vērā nepieciešamību pēc speciālistu piesaistes pašvaldībā.

Lēmumu par stipendijas piešķiršanu un/vai atmaksāšanu pieņem Pašvaldības dome.

Vairāk informācijas: šeit!

 

Saldus novada pašvaldības stipendija

Saldus novada pašvaldības stipendijas “Studentu medusmaize” mērķis ir finansiāli atbalstīt Saldus novada pašvaldības jauniešu izglītības pieejamību un veicināt augstu mācību rezultātu sasniegšanu.

Tiek piešķirtas šādas pašvaldības stipendijas:

  • studenta stipendija ir stipendija, kas tiek piešķirta studentam Latvijas Valsts akreditētas bakalaura studiju programmas vai profesionālās augstākās izglītības programmas iegūšanai;
  • ārstniecības speciālista stipendija ir stipendija, kas piešķirta tiek piešķirta studentam, sākot ar 4. kursu, kurš apgūst Latvijas Valsts akreditētu profesionālo izglītības programmu medicīnā vai ārstam-rezidentam.

Stipendijas apmērs ir puse no valstī noteiktās minimālās mēneša algas. Rezidenta stipendija ir valstī noteiktās minimālās mēneša algas apmērā. 

Persona ir tiesīga pretendēt uz stipendiju, ja atbilst šādiem kritērijiem:

  • bakalaura līmeņa vai medicīnas jomas students;
  • sekmju vidējais vērtējums nav zemāks par 7 ballēm;
  • apņemas 3 gadus pēc studiju beigšanas, slēgt darba attiecības ar Saldus novada pašvaldību vai pašvaldības kapitālsabiedrību.

Pieteikšanās stipendijai: katru gadu no 1.–20. septembrim.

Vairāk informācijas: šeit!

 

Talsu novada pašvaldības stipendija

Talsu novadā tiek piešķirtas diva veida pašvaldības stipendijas: studenta stipendija un ārstniecības speciālista stipendija.

Atbalstāmās specialitātes (prioritārā secībā):

  • ārstniecības speciālista stipendijas piešķiršanai: anesteziologs-reanimatologs; ķirurgs; internists; neirologs; pediatrs; nefrologs; traumatologs; radiologs-diagnosts; neatliekamās medicīnas ārsts; laboratorijas ārsts; ginekologs, dzemdību speciālists; endokrinologs; gastroenterologs/endoskopists; ģimenes (vispārējās prakses) ārsts; ambulatorā dienesta ārsta palīgs; fizioterapeits; ergoterapeits; zobārsts.
  • studenta stipendijas piešķiršanai – speciālisti izglītības jomā: psihologs (ar tiesībām strādāt izglītības iestādē); dizaina un tehnoloģiju, fizikas, matemātikas, ķīmijas, programmēšanas/informātikas skolotājs/pedagogs, logopēds vai skolotājs logopēds, svešvalodu,  sākumizglītības, bioloģijas, sporta vai veselības mācības, speciālās izglītības skolotājs, pirmsskolas, latviešu valodas, sociālo zinību, vēstures, ģeogrāfijas, vizuālās mākslas..

Studenta stipendijas apmērs ir puse no valstī noteiktās vienas minimālās mēneša algas. Ārstniecības speciālista stipendija ir vienas valstī noteiktās minimālās mēneša algas apmērā.

Vienā un tai pašā domes apstiprinātajā atbalstāmajā specialitātē priekšrocība saņemt studenta stipendiju vai ārstniecības speciālista stipendiju ir pretendentam, kuram ir augstāka vidējā atzīme.

Persona ir tiesīga pretendēt uz stipendiju, ja tā atbilst šādiem kritērijiem:

  • pretendents ir students, kurš studiju programmu domes apstiprinātajā atbalstāmajā specialitātē;
  • sekmju vidējais vērtējums nav zemāks par 7 ballēm (attiecināms uz studenta stipendijas kandidātu);
  • ir iesniegti visi nepieciešamie dokumenti;
  • pretendents pārvalda valsts valodu.

Pie vienādiem kritērijiem priekšroka stipendiju iegušanā ir bāreņiem, studentiem no daudzbērnu ģimenēm, tādiem, kuriem ir nepilngadīgi bērni, kā arī tiem, kuri deklarēti Talsu novadā.

Stipendija tiek piešķirta uz visu atlikušo studiju vai rezidentūras programmas apguves laiku.

Lēmumu par stipendijas izmaksu, pārtraukšanu un izmaksas atsākšanu izvērtē, izskata un pieņem domes komisija.

Studenta stipendiju piešķir 10 mēnešus gadā (stipendiju nepiešķir jūlijā un augustā), bet ārstniecības speciālista stipendiju piešķir 11 mēnešus gadā (stipendiju nepiešķir augustā).

Pretendentiem dokumenti stipendijas saņemšanai jāiesniedz no 1. līdz 20. septembrim.

Vairāk informācijas: šeit!

 

Tukuma novada pašvaldības stipendija

Tukuma novada pašvaldības stipendija tiek piešķirta izglītojamajiem par izciliem mācību rezultātiem, absolvējot vispārējās vidējās izglītības iestādi un turpinot studijas augstākās izglītības studiju programmās.

Stipendiju piešķir pretendentam, kurš atbilst šādām prasībām:

  • kalendārajā gadā absolvējis vispārējās vidējās izglītības iestādi un uzsācis mācības augstskolā;
  • uzrādījis teicamas sekmes mācībās: vērtējumi sekmju izrakstā mācību priekšmetos nav zemāki par 8 ballēm
  • katra nokārtotā centralizētā eksāmena kopvērtējums nav zemāks par 70 %;
  • uzņemts akreditētā augstskolā – akreditētā studiju programmā Latvijā vai ārzemēs;
  • studē pilna laika studiju programmā;
  • deklarējis dzīvesvietu Tukuma novadā.

Līdzvērtīga vērtējuma gadījumā priekšroka tiek dota pretendentam ar augstāku vidējo vērtējumu absolvētās izglītības iestādes sekmju izrakstā.

Stipendiju piešķir uz vienu studiju gadu studijām augstākās izglītības iestādes 1. kursā. Kopējais stipendijas apmērs vienam stipendijas saņēmējam (turpmāk – stipendiāts) ir 1500,00 EUR (viens tūkstotis pieci simti euro) studiju gadā.

Lēmumu par stipendiju piešķiršanu un/vai atmaksu pieņem Tukuma novada dome.

Lai pieteiktos stipendijai, pretendentam visi nepieciešamie dokumenti jāiesniedz no 1. augusta līdz 31. augustam.

Vairāk informācijas: šeit!

 

Ventspils valstspilsētas pašvaldības stipendija

Ventspils valstspilsētas pašvaldība rīko atklātu konkursu par stipendijas piešķiršanu studējošiem, kuri augstākajā izglītības iestādē apgūst pedagoģiskās izglītības programmu.

Konkursa kārtībā piešķirs stipendijas tiem studentiem, kuri pēc studiju beigšanas atbilstoši iegūtajai specialitātei piekrīt strādāt vienā vai vairākās Ventspils valstspilsētas pašvaldības izglītības iestādēs ne mazāk kā trīs gadus un kuri studē par:

  • matemātikas,
  • fizikas,
  • sociālo zinību un vēstures,
  • latviešu valodas un literatūras skolotājiem.

Par pretendentu var būt pilna vai nepilna laika augstākās izglītības profesionālās vai akadēmiskās akreditētas programmas (vismaz trešā studiju gada) students. Pretendenti var būt studenti gan Latvijas Valsts akreditētā izglītības iestādē studējošie, gan ārvalstu izglītības iestādē studējošie, kuriem izdotie diplomi tiek atzīti Latvijā.

Stipendija mēnesī noteikta 50 procentu apmērā no valstī noteiktās minimālās mēneša darba algas, un stipendiju izmaksās desmit mēnešus gadā.

Pedagoģiskajās izglītības programmās studējošie peiteikumus Ventspils valstspilsētas pašvaldības stipendijas pretendentu atlases konkursā var iesniegt līdz 10. augustam.

Vairāk informācijas: šeit!

Uzzini vairāk par LU studentiem pieejamajām stipendijām.

Dalīties